U srijedu ujutro, 23. lipnja, gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, svečano će otvoriti novi gradski vrtić u Doćinama. Glavni projektant zaslužan za suvremen izgled vrtića je arhitekt Damir Lasinović i Studio Arx d.o.o. iz Šibenika, građevinske radove izvela je Minigradanja d.o.o. iz Vodica, a opremu za interijer izradila je tvrtka Novi ambijent iz Zagreba.
Izgradnju vrtića je, gotovo u cijelosti, financirao Grad Vodice, uz sudjelovanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je za ovu svrhu dodijelilo 1.200.000,00 kuna bespovratnih sredstava.
Novi vrtić moći će primiti dvjestotinjak mališana koji zadovoljavaju uvjete upisa. Vrtić će biti otvoren cijeli dan od 6:30 do 20 sati i u njemu će boraviti djeca od jasličke do predškolske dobi raspoređena po starosnim skupinama koje zadovoljavaju državne pedagoške standarde. Prema planu, u vrtiću će biti oformljene dvije nove odgoje skupine te će biti zaposlene još četiri nove odgajateljice. Vrtić će imati organizirani cjelodnevni boravak, ali i produženi boravak za djecu čiji roditelji rade u popodnevnoj smjeni.