Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Motorni brod TIJAT – brod s dušom na liniji 505- otvorenje izložbe

Datum i vrijeme: 10. lipnja 2024. 19:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U ponedjeljak, 10. lipnja, u atriju Kulturnog centra, vodički Centar za umjetnost i kulturu svečano otvara izložbu fotografija Verdana Grubelića: Motorni brod TIJAT – brod s dušom na liniji 505.
Ova je izložba drugačija od drugih jer nije samo umjetnička, već je i sjećanje na ljudske sudbine otočana. Autor je kroz objektiv stvarao dokument jednog vremena ukazavši na vrijednost ovoga broda kao lokalne maritimne baštine.
Nije gospodin Grubelić usamljen, on je jedan od članova grupe Tijat u srcu koja nastoji sačuvati sjećanje na brod koji je, osim njegove višedesetljetne prometne uloge, predstavljao ulog u život otočana šibenskoga arhipelaga koji su se njime vozili s otoka na kopno i natrag.

Izložba Verdana Grubelića sadrži i tu osobnu, nadasve emotivnu dimenziju obiteljskih priča i sjećanja onih koji su se s brodom identificirali i time ga učinili i dijelom nematerijalne kulturne baštine. Fotografije odabrane za ovu izložbu rezultat su višegodišnjeg praćenja broda Tijat, njegove posade i putnika, koji pokazuju način života priobalnog podneblja. Izložba je doprinos za njegovu buduću sudbinu i novu ulogu u ovoj zajednici. (dio recenzije Jolande Todorović)

Izložba će biti otvorena do 31. srpnja 2024.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.