Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

18.Međunarodni festival amaterskih kazališta

Datum i vrijeme: 27. rujna 2024. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Vodički Centar za umjetnost i kulturu ponovno je domaćin Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se ovoga vikenda od 27. do 29. rujna održati u Kulturnom centru Vodice.
Osamnaesto izdanje Festivala kojeg zajednički organiziraju Hrvatski sabor kulture i vodički Centar za umjetnost i kulturu ugostit će najizvrsnije i nagrađene predstave amaterskih kazališta iz našeg okruženja.
Festival otvara Hrvatsko kazalište Travnik s kazališnom poemom OBLACI, nastaloj prema motivima djela Hajdemo skakutati po oblacima Elvisa Bošnjak, u petak. 27. rujna u 20 sati.
Festivalska subota započinje matinejom u 11 sati s predstavom za djecu VLAK U SNIJEGU po motivima romana Mate Lovraka u izvođenju Gradskog amaterskog kazališta Županja.
Istoga dana u večernjem terminu od 20 sati na repertoaru je predstava LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA, Studija glume Teatar 011 iz Beograda, nastala prema tekstu Kena Keseya.
Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju, 29. rujna u 20 sati nastupa Kulturno društvo Loški Oder iz Škofje Loke s tragikomedijom HAMLETA V VASI SPODNJA MRDUŠA nastalom prema drami Ive Brešana.

Organizacijom i održavanjem Međunarodnog festivala amaterskih kazališta, potiče se međukulturna suradnja ugošćujući u Hrvatskoj nagrađene predstave različitih kazališnih poetika iz susjednih zemalja. Tako se tradicionalno ostvaruje interkulturni dijalog, razmjena iskustava i socijalna kohezija, a hrvatska publika dobiva priliku vidjeti aktualna kvalitetna dramska ostvarenja stranih amaterskih skupina.

Ulaz na sve predstave je besplatan!

DANAS
pet, 27. 09. 2024. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.